XVIII Savetovanje povrtara u Novom Sadu

savetovanje_povrtaraXVIII Savetovanje povrtara pod nazivom ”Savremena proizvodnja povrća“ biće održano u subotu, 03. decembra, u Velikoj sali i holu Master centra Novosadskog sajma.

XVIII Savetovanje, na zahtev proizvođača povrća, kolega agronoma, stručne i naučne javnosti, tradicionalno organizuju Vojvođansko društvo povrtara i Odbor za selo pri Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, a od ove godine nam se pridružio Kongresni centar ”Master“ Novosadskog sajma.

Brojni problemi koji prate proizvodnju povrća, ali i svetli primeri, dovoljno su dobri razlozi da se na samom kraju ove proizvodne godine okupe povrtari iz cele Srbije i regiona, navodi se u saopštenju Vojvođanskog društva povrtara.

Kako se dodaje, ovo je prilika  da se na jednom mestu okupe proizvođači povrća, udruženja povrtara, predstavnici zadruga, vodećih domaćih i inostranih firmi, čiji su proizvodni programi u vezi sa proizvodnjom povrća na otvorenom polju i u zaštićenom prostoru, predstavnici medija i renomirani stručnjaci iz ove oblasti. Cilj okupljanja je unapređenje ove proizvodnje. To je moguće uraditi, između ostalog, pravilnim izborom najproduktivnijih sorti i/ili hibrida povrća, pravilnim i pravovremenim navodnjavanjem kao i sprovođenjem redovnih mera nege, zaštite od prouzrokovača bolesti, štetočina i korova.

Unapređenje sopstvene proizvodnje, bilo za domaće tržište ili za izvoz, jedino je moguće uraditi stalnim praćenjem novina na manifestacijama kao što je ova.

Ulaz na sajam i Savetovanje je slobodan

Leave a Reply

Your email address will not be published.