Višegrad i Istočno Sarajevo uspostavljaju turističku saradnju

Načelnik Opštine Višegrad Mladen Đurević i direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić dogovorili su u utorak (23. januara 2018. godine) potpisivanje protokola o saradnji s ciljem unapređenja saradnje u oblasti turizma.
– Višegrad i Istočno Sarajevo imaju odlične turističke potencijale, od kojih su najveći Andrićgrad i Jahorina – istakao je Đurević nakon sastanka koji je održan u Višegradu.

On je dodao da je turistička ponuda koju imaju ove dvije lokalne zajednice u centru turističke ponude Republike Srpske, ali i regiona.

– Naš zajednički plan je da promovišemo i unapređujemo turističku ponudu naše regije, a siguran sam da ćemo nakon dogovorenih aktivnosti povećati broj turista s obzirom na raznovrsnu turističku ponudu Višegrada i Istočnog Sarajeva – naglasio je Đurević.

Direktor Turističke organizacije Istočnog Sarajeva Igor Tošić rekao je da je na sastanku razgovarano o turističkim sadržajima i ponudama Višegrada i Istočnog Sarajeva.

– Andrićgrad i Jahorina su brend Republike Srpske. Pokušaćemo da povežemo Višegrad i Istočno Sarajevo kako bi unaprijedili turizam kao jednu od najvažnijih grana privrede – istakao je Tošić.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da će Jahorina kao centar zimskog turizma značiti Višegradu kao dodatni sadržaj, isto kao što će i turistima na Jahorini mnogo značiti Višegrad s obzirom da je tu centar kulture i umjetnosti Andrićgrad.

Ona je najavila da će turističke organizacije u svojim promotivnim aktivnostima na te dvije destinacije gledati kao na cjelinu.