Studijska posjeta firmi Agrovoće doo, Aleksandrovac

U okviru projekta “Weelfood Promovisanje prehrambenih inovacija,wellness u jadranskom području”, koji realizuje LIR organizacija, članovi našeg Udruženja su učestvovali u studijskoj posjeti firmi Agrovoće doo, Aleksandrovac.Udruženje su predstavljali Vladimir Bato Dragoljević, Nataša Topić, Marija Vujnić, Marijana Burkuš, Uroš Šušak i Srđan Stakić.

DSCF4639

Firma Agrovoće se bavi proizvodnjom šljive i kruške, ko je izvozi na područje Evropske unije. Prilikom današnje posjete viđeni su voćnjacikoji se protežu na oko 100 hektara, od čega šljivu čini oko 70-80 hektara i po tome je jedan od najvećih voćnjaka šljive u Evropi. Godišnji prinosi šljive iznose izmedju 1000-1300 tona. Od sorti šljive najviše su zastupljene čačanska ljepotica, čačanska rodna, čačanska najbolja i stenlej.

Predstavnici Udruženja imali su priliku da obiđu i skladište firme, gdje se vrši pakovanje robe za dalju distribuciju, kao i hladnjaču gdje se roba čuva. Na kraju posjete mogli su vidjeti skladište pesticida i djubriva kao i mehanizaciju kojom firma raspolaže. Moglo se ustanoviti da se sva poljoprivredna proizvodnja i aktivnosti poslije berbe odvijaju po međunarodnom GLOBAL G.A.P. standardu i da je to ključna referenca za dobru poljoprivrednu praksu na globalnom tržištu.

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend

Leave a Reply

Your email address will not be published.