Za simpozijum agronoma u Bijeljini više od 170 radova

http://dobarvocar.com/wp-content/uploads/2015/01/Savjetovanje-Bijeljina-590x260.jpg
Na četvrtom međunarodnom naučnom simpozijumu agronoma i 20. naučno-stručnom savjetovanju inženjera poljoprivrede 4. marta u Bijeljini učestvovaće autori iz 22 države sa više od 170 prijavljenih radova, najavila je predsjednik Izvršnog odbora Komore inženjera poljoprivrede Republike Srpske Gordana Đurić, prenosi “Pan radio”.
Đurić je rekla da će naučni simpozijum obuhvatati četiri sekcije i to biljne i animalne nauke, agrarnu ekonomiju i ruralni razvoj, te održivo upravljanje prirodnim resursima, pri čemu je najveći interes iskazan za biljne nauke.

– Jako je dobro da na tom skupu spojimo naučni simpozijum i stručno savjetovanje u koje je uključen i dan za poljoprivredne proizvođače, koji će biti održan u četvrtak, 5. marta – navela je Đurić.

Ona je precizirala da je iz oblasti biljnih nauka prijavljeno oko 80 tema, a iz oblasti animalnih oko 40, dok je u oblasti agrarne ekonomije i ruralnog razvoja akcenat na diversifikaciji proizvodnje u ruralnim područjima, novim mjerama podsticaja.

– Što se tiče dana za poljoprivredne proizvođače, stavili smo akcenat na aktuelne probleme, pri čemu će u animalnoj proizvodnji biti obrađene teme iz dijagnostike estrusa domaćih životinja i pčelarstva, dok će u biljnoj proizvodnji biti riječi o fitosanitarnim aspektima, sortnoj listi i politici i tretmanu zemljišta nakon poplava – rekla je Đurićeva.
Ona je dodala da je Grad Bijeljina podržao i organizaciju mini sajma tokom trajanja skupa, prenio je “Pan radio”.

Izvor: ekapija

Leave a Reply

Your email address will not be published.